Workshop vachtvilten.

Lees alsjeblieft alle informatie door.  De data staan onderaan.

 

Zin in een dagje met je handen in de ruwe wol? Wil je leren hoe je van een ruwe vacht een viltvacht maakt? Ik geef workshops. Een leerzaam dagje waarbij je je handen uit de mouwen moet steken, in een ongedwongen setting. 

 

Een workshop vachtvilten begint om 10.00 uur en tussen 15.00-16.00 uur zijn we meestal wel klaar. De kosten zijn €100 p.p. inclusief het materiaal. Ik zorg voor koffie en thee met zelfgebakken taart, en verse (vegetarische) soep. Je kunt mijn schaapjes ontmoeten en ook Gail, de border collie, zal zich zeker melden.

 

Trek kleren aan die vies mogen worden. Neem laarzen mee, een handdoek en een lunchpakketje. Zelf word ik altijd vrij nat, dus misschien zijn een droge broek en trui/shirt ook handig.

Deelname is op eigen risico.

 

 

Het maken van een viltvacht is een ambacht. Er is nooit zekerheid dat een vacht perfect lukt, of hoe hij gaat worden, wat de kwaliteit zal zijn, het is een wisselwerking tussen de wol en de persoon die hem maakt. Elke vacht is anders (natuurproduct), elk persoon werkt anders. 

 

De vachten waar we mee werken zijn voornamelijk van het Drents Heideschaap, de meeste vachten zullen zo rond de 100 cm groot zijn en licht van kleur. Ook zijn er enkele vachten Swifter, Heidschnucke (grijzig) en Ouessant.  Je kunt ter plekke een ruwe vacht uitkiezen. (Het exacte aanbod varieert en ik kan niet garanderen dat er van elk ras of elke kleur een vacht beschikbaar is. De meerderheid is van witte Drents Heideschapen.) Uiteraard mag je ook zelf een ruwe vacht meenemen.

 

Data voorjaar 2024: 

Zondag 7 april (vol)

Zaterdag 20 april (vol)

Zondag 5 mei (één plekje vrij gekomen)

Zondag 12 mei (vol)

Zaterdag 25 mei (vol)

Zondag 2 juni (vol)

Zondag 23 juni (nog één plek beschikbaar)

 

Data zomer/najaar 2024:

Zaterdag 24 augustus (vol)

Zondag 1 september  (vol)

Zaterdag 7 september (vol)

Zondag 22 september (nog één plek beschikbaar)

Zondag 29 september (vol)

 

Minimum aantal deelnemers is drie. De groepjes zijn niet groot, maximaal vijf personen.

Inschrijven via het contactformulier. Graag de datum, je naam en hoeveel personen. Je krijgt daarna een bevestiging via de mail (check je spam!). Betaling contant of vooraf overmaken.

 

Op afspraak met eigen gezelschap:

Het is ook mogelijk om op een andere datum een workshop te volgen. (Minimum aantal deelnemers is drie, maximum zes.)  Stel één of meerdere data voor, dan kijk ik of, of op welke, ik kan. Leuk, neem gerust contact op!

 

Viltlap/viltkleed vilten

In plaats van een vacht kun je ook een lap vilt maken van ruwe wol. Je kaardt wol, maakt een eigen 'design' en vilt hier dan een lap stof van. Twee kleinere of één grote, wat jij wilt. Kijk voor voorbeelden op Viltlappen . Kosten zijn 100 euro pp inclusief al het materiaal. Verder dezelfde informatie als bij een workshop vachtvilten. Je kunt dit doen tijdens een workshop vachtvilten i.p.v. een vacht.

 

Krukvacht vilten

Het is ook mogelijk om in plaats van één hele, twee krukvachtjes te maken. Verdere informatie hetzelfde.

 

Lokatie: bij mij thuis, Heppertestraat 35 te Altforst

 

 

 

 

 

 

 

Wil je iemand een workshop cadeau geven? Je kunt dan een cadeaubon kopen. De bon is geldig tot eind 2025. Workshop datum vrij te kiezen uit de geplande data, op basis van beschikbaarheid van vrije plaatsen.

Cadeaubon workshop

€ 100,00

Cadeaubon workshop

€ 100,00

Ter waarde van een workshop vachtvilten voor één persoon.