Workshop vachtvilten.

Scroll naar beneden voor data.      Lees alsjeblieft alle informatie door.

 

Zin in een dagje met je handen in de ruwe wol? Wil je leren hoe je van een ruwe vacht een viltvacht maakt? Ik geef workshops. Een leerzaam dagje waarbij je je handen uit de mouwen moet steken, in een ongedwongen setting. 

 

Een workshop vachtvilten duurt van 10.00 uur en tussen 15.00-16.00 uur zijn we meestal wel klaar. De kosten zijn 100 euro p.p. inclusief het materiaal.

 

Trek kleren aan die vies mogen worden. Ook is het handig om laarzen en/of slippers mee te nemen, een handdoek en een lunchpakketje. Zelf word ik altijd vrij nat, dus misschien zijn een droge broek en trui/shirt ook handig.

 

 

 

Uiteraard zorg ik voor koffie en thee met zelfgebakken taart erbij, en verse (vegetarische) soep. Je kunt mijn schaapjes ontmoeten en ook Gail, de border collie, zal zich zeker melden.

 

Het maken van een viltvacht is een ambacht. Er is nooit zekerheid dat een vacht perfect lukt, of hoe hij gaat worden, het is een wisselwerking tussen de wol en de persoon die hem maakt. Elke vacht is anders (natuurproduct), elk persoon werkt anders. 

 

De vachten waar we mee werken zijn van het Schoonebeeker Heideschaap, Heidschnucke, Drents Heideschaap, Racka en Ouessant. Je kunt ter plekke een ruwe vacht uitkiezen (het exacte aanbod varieert en ik kan niet garanderen dat er van elk ras of elke kleur een vacht beschikbaar is, maar ik heb een ruime voorraad en probeer elke workshop een representatieve keuze te geven). Uiteraard mag je ook zelf een ruwe vacht meenemen.

 

Data voorjaar 2023: 

Zaterdag 15 april  krukvacht vilten (nog twee plekken beschikbaar)

Zondag 23 april (vol)

Zaterdag 13 mei (vol)

Zaterdag 3 juni  (vol)

Zondag 11 juni (vol) 

Zondag 25 juni (vol)

 

Data zomer/najaar 2023:

Zaterdag 26 augustus (nog één plek beschikbaar)

Zondag 3 september (nog één plek beschikbaar)

Zaterdag 16 september (nog één plek beschikbaar)

Donderdag 28 september (nog drie plekken beschikbaar)

Zondag 1 oktober (vol)

 

Minimum aantal deelnemers is twee, maximum vier. 

Inschrijven via het contactformulier. Graag de datum, je naam en hoeveel personen. Je krijgt daarna een bevestiging via de mail. Betaling contant, vooraf overmaken of via betaalverzoek.

 

Op afspraak met eigen gezelschap:

Het is ook mogelijk om op een andere datum een workshop te volgen. (Minimum aantal deelnemers is twee, maximum zes.)  Stel één of meerdere data voor, dan kijk ik of, of op welke, ik kan. Leuk, neem gerust contact op!

 

Viltlap/viltkleed vilten

In plaats van een vacht kun je ook een lap vilt maken van ruwe wol. Je kaardt wol, maakt een eigen 'design' en vilt hier dan een lap stof van. Twee kleinere of één grote, wat jij wilt. Kijk voor voorbeelden op Viltlappen Kosten zijn 100 euro pp inclusief al het materiaal. Verder dezelfde informatie als bij een workshop vachtvilten. Je kunt dit doen tijdens een workshop vachtvilten i.p.v. een vacht.

 

Krukvacht vilten

Het is ook mogelijk om in plaats van één hele, twee krukvachtjes te maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil je iemand een workshop cadeau geven? Je kunt dan een cadeaubon kopen. De bon is geldig tot eind 2024. Workshop datum vrij te kiezen uit de geplande data, op basis van beschikbaarheid van vrije plaatsen.

Cadeaubon workshop

€ 100,00

Cadeaubon workshop

€ 100,00

Ter waarde van een workshop vachtvilten voor één persoon.